Párkapcsolat

http://www.sors-elemzes.hu

Minden ember boldog párkapcsolatra vágyik, és ez egy jogos igény, csak ahhoz, hogy ezt el is érjük nekünk kell, nagyon sok lépést megtenni a párunk felé. Nagyon sok információ ér el bennünket ezzel a témával kapcsolatban. Könyveket olvasunk, előadásokat hallgatunk, amelyekből megtanuljuk mit és hogyan kell csinálnia a másik félnek, ahhoz, hogy mi boldogok legyünk mellette.

Igen ám, de ő is ugyanezeket az információkat hallotta, tette magáévá, így neki is meg lesznek a saját elvárásai, nekünk mit és hogyan kell megtennünk érte, hogy ő boldog lehessen melletünk.

Különböző, technikákat igyekszünk elsajátítani, de a jó párkapcsolat működtetésére egyetlen technika van: ELFOGADÁS.

Megtanulni elfogadni a másik felet olyannak amilyen, nem azt várni, hogy ő fogadjon el. Értékelni, hogy mellettünk van. Ez nem egy egyszerű feladat, hisz mindannyiunknak határozott elképzelése van arról, hogy mit vár  el a másik féltől, mit hogyan csináljon. Aggyal akarjuk a kapcsolatunkat irányítani, holott érző emberek vagyunk.

Fel sem merül bennünk az a kérdés, hogy vajon mi mennyire tudnánk a saját elvárásainknak megfelelni? Amit mi a másik féltől elvárunk, vajon mi képesek vagyunk rá, hogy megtegyük?

Amikor két ember megismerkedik nagy a szerelem, LÁTJUK, (nem ismerjük) így gondoljuk valamilyennek a másik felet. Felöltöztetjük olyan tulajdonságokkal, amelyekkel nem rendelkezik.

 

A kezdetekben sok olyan dolgot képesek vagyunk megtenni, elviselni, amelyeket egy idő után  már nem. A kapcsolat alakulása során a szerelem szemüvege kezd lehullani rólunk, élesebben kezdjük látni a másik fél „hibáit” a „viselkedési szokásait” amelyeket, nem tudunk elfogadni, tolerálni, elkezdődik a saját igényeink ráerőltetése a másik emberre. Meg akarjuk változtatni, olyanná szeretnénk formálni a másik felet, amilyennek mi elképzeltük. Mindkét fél a saját akaratát igyekszik érvenyesíteni.

Elkezdünk egymás mellett elbeszélni, viták veszekedések sorozata kezdődik.

Egyik fél nem érti, hogy a másiknak miért nem jó az amit addig elfogadott, a másik fél nem érti, hogy  a másik miért nem érti meg őt, hogy elege van.

 

http://www.sors-elemzes.hu

 

Keressük a megoldást, próbáljuk megbeszélni a problémákat, egy ideig sikerül is majd egy idő után azt tapasztaljuk, hogy ugyanazokkal a gonddal küzdünk, nem változott semmi.

 

 

http://www.sors-elemzes.hu

 

A kettőnk közötti feszültség egyre nagyobb, hevesebbek a veszekedések, egyre több az elfojtott indulat a sérelem.

A két fél szereti egymást, még sem jó, nem tudják működtetni a kapcsolatot. Próbálnak szakítani,  nem tudnak elválni egymástól, kialakul egy se veled, se nélküled állapot.

Úgy gondoljuk, hogy mi választjuk  a párunkat, de ha elkezdjük elemezni, hogyan is találkoztunk,  láthatjuk, hogy mennyi véletlen van a történetben.

Saját életem illetve a hozzám fordult emberek elemzései során megértettem, nem a véletlen hozott össze bennünket.

Az élettől tudatosan kapunk olyan párt magunk mellé, akitől abban az időszakunkban amíg mellettünk van, a legtöbbet tudnánk tanulni, önmagunkról, szüleinkről.

A viselkedésével Ő egy tükör számunkra, melyet nekünk kell megtanulni helyesen olvasni.

Ha megérti a párja viselkedésének  üzenetét, valódi változást tud létrehozni a kapcsolatban.

Amíg nem tanulja meg, amit abban az élethelyzetében meg kellene, újra és újra ugyanolyan párt kap maga mellé, és  szenvedni fog az ismétlődő helyzettől.

Ahhoz, hogy valóban működőképessé tegyük a párkapcsolatunkat, folyamatosan dolgoznunk kell önmagunkon a felismert összefüggéseken.

Csoportos foglalkozás keretében.

Egyéni foglalkozás keretében

1 óra (60 perc)  6.000 Ft,       2 óra (120 perc)  10.000 Ft

Pár esetén 1 óra ( 60 perc)  8.000 Ft,    2 óra ( 120 perc)  12.000 Ft

Atanfolyamok helye:

1012 Budapest Kosciuszko T út 4

Tel: 70 6226367

Kapcsolat, jelentkezés