Amit a Schüssler sókról tudni érdemes

Dr. Schüssler (1821-1899) német orvos.

Tanulmányait elég későn bátyja anyagi támogatásával kezdte Párizsban.1857-ben sikeresen lediplomázott, sebésznek tanult. Kitanulta a homeopátiát, majd  magánpraxist nyított, egy idő után túl bonyolultnak találta, ezért egy egyszerübb eljárást keresett.

Vizsgálatai alapján kiderült mindig csakis 12 ásványi kötés fordult elő, melyből arra a következtetésre jutott, hogy ennek a 12 sónak létfontosságú szerepe van az emberi szervezet számára.

12 fő sóvegyület mennyisége, aránya a sejteken belül és kívül meghatározza a szervezetünk felépítését, működését. Ha az egyensúly felborul, különböző tünetek, betegség-állapotok alakulnak ki.

Ezek az ásványi sók természetes módon, táplálkozással nem vihetők be a szervezetbe, mert méretüknél fogva a sejtek membránján nem jutnak át. Így csak a vér és szövet közti nedv raktárai pótlódnak, sejten belül a hiányállapot megmarad. A hiányállapotoknak jellegzetes tünetei vannak, szerkezeti és működésbeli elváltozásokat okoznak. Ezek a jelek könnyen felismerhetők, diagnosztizálhatók.
A biokémiai sók hiányának jelei:

Szerkezeti elváltozások a szervezetben: pl. csontritkulás, fogszuvasodás, köröm-hajtöredezés, sarok, szájzug, végbél berepedés, visszerek
Működésbeli zavarok: pl. fokozott görcskézség az izmokban, fokozott izzadás, hőhullámok, gyomorsav túltengés, fáradtság-, gyengeség érzet, éhségtűrés csökkenése, hormonális zavarok

Az arcon tartós sóhiány miatt jellegzetes elváltozások jönnek létre: pl. elszíneződések, értágulatok, májfolt, fokozott zsírosodás, pattanások, ráncosodás.

No Comments Yet.

Leave a comment

*