ESETTANULMÁNYOK

 

Edina 40 éves.

Teljes kétségbeesésébe sok helyre elmentem, hogy valami megoldást találjak a gondomra, de a megoldottnak hitt probléma mindig újra és újra felbukkant az életemben.

Mind hiába. Kezeltek bűntudattal, mondván bűntudatom van, hogy elváltam, és nem próbáltam meg mindent, hogy rendbe hozzam a házasságunkat.

Kerestem kutattam a megoldás után, így találtam Katára az interneten.

Szerelemből házasodtunk össze, egy ideig jól működött a párkapcsolatunk, valami oknál fogva a férjem a házasságunk 10 évétől inni kezdett, egyre többet veszekedtünk az alkohol miatt.

Sosem kezdeményeztem békülést, mindig a férjem tette, (józan állapotában).

A rossz viselkedése miatt még azzal is büntettem, hogy visszautasítottam a sexuális közeledését, csak akkor voltam hajlandó lefeküdni vele, amikor úgy gondoltam, majd egy idő után külön szobába költöztem. Házasságunkból gyerek nem született, így egy idő után elváltunk.

Görcsösen szerettem volna komoly párkapcsolatot, de hiába próbálkoztam csak olyan férfiakkal hozott össze az élet, akik nem akartak komoly kapcsolatot, csak akkor találkoztak és éltek velem sexuális életet, amikor ők akartak.

Reklamáltam, próbálkoztam, de nem jutottunk dűlőre az épp aktuális férfival. Szakítás után újra csak ilyen férfit sodort az életembe a sors. Találkoztam egy férfival, aki sokkal többet jelentett számomra mint a többiek, de vele sem jutottunk sehova. Pontosan tudtam, hogy ezzel a férfival, milyen kapcsolatot szeretnék, de a ő is csak sexuális kapcsolatot akart.

Amikor elmeséltem milyen problémával küzdök, Kata összerakta számomra, hogy ami körülöttem történik, mire is akar engem rávezetni.

Feltette azt a kérdést, milyen érzések vannak bennem, amikor velem is csak akkor vannak  azon férfiak, akik fontosak számomra, amikor ők akarnak.

Felismertem a visszautasítás és a kiszolgáltatottság érzését.

Rávezetett, hogy a férjem ugyanígy érezte magát mellettem, amikor én visszautasítottam. A saját feltételeimhez kötöttem a kapcsolat alakulását, akár zsarolás árán is.

Nem kerestem az okot, hogy miért iszik, vagy ezzel nekem mit is akar, megmutatni. A felismerés ledöbbentett, mivel nem gondoltam, hogy ilyen egyszerűen kapok választ és megoldást.

 

Megértettem, hogy miután elváltunk meg kellett tapasztalnom azon férfiak által, akiket az utamba sodort az élet, hogy milyen érzés volt a férjemnek, amikor én visszautasítottam a sexuális közeledését.

Ők csak megmutatták számomra, hogy milyen rossz valaki után vágyakozni, de a másik nem akar velünk lenni. Világossá vált mennyire nem cselekedtem helyesen. Ma már hálás vagyok, hogy voltak az életemben, és megtanítottak egy nagyon fontos dologra.

Sok mindent megértettem ez alatt az egy beszélgetés alatt.

Pl: egy párkapcsolatban a másik csak számunkra tart tükröt, hogy mi az ami bennünk rendezetlen.

A fent leírt viselkedésem miatt bocsánatot kértem a volt páromtól. A felismerés óta saját magamon kezdtem el dolgozni, hogy a következő párkapcsolatban ne kövessek el ugyanilyen hibákat. Már nem keresek görcsösen magam mellé valakit, tudom amikor itt lesz ideje megjön.

Kata a beszélgetés során, nem ítélkezett, nem adott tanácsot, rávezetett a problémára és a megoldásra.

 

Évi 31 éves

Reiki kezelésre mentem a Katához. Beszélgetésünk közepette, elmondtam neki, hogy jártam egy családi vezetésen ahol az édesapámra az az eredmény jött ki, haragudott az édesanyámra, mert anyafüggő volt, és ez befolyással volt a kapcsolatukra.

Kata feltett egy kérdést, édesapám anya függő-e?

Mondtam neki, hogy szerintem nem.

Ő tovább forszírozta ezt a kérdést, az édesapám körül történő eseményekkel kapcsolatos, kérdésekkel próbált rávezetni a felismerésekre.

Hirtelen rádöbbentem, hogy az édesapám ugyan nemrég ismét megnősült a párja vidéken él, de csak akkor fog leköltözni hozzá, ha az édesanyja meghal.

Ekkor értettem meg, amire Kata próbált rávezetni,

az Édesapám ugyanúgy anyafüggő, mint az Anyu,

(míg az Anyu együtt él az anyukájával, az Apu nem, de nem is hagyja el, amíg él).

A párkapcsolatuk alatt az Anyu éles tükör volt számára ezért haragudott rá, mert ő maga is ugyanazzal a gonddal küzdött, csak nem nézett szembe vele.

Azt is megértettem, hogy a vezetésen féligazságot kaptam, nem elég csak az egyik oldalt vizsgálni.

 

Juci  35

Gyerekként nagyon kevés időt töltött el velünk az Apukánk, ezért nagyon haragudtam rá,  úgy éreztem, hogy nem szeret.

Folyamatosan dolgozott, alig volt otthon, amikor pedig hazaért fáradt volt, nem foglalkozott velünk. Szerettem volna odabújni hozzá, de amikor próbálkoztam mindig eltolt magától.

A folyamatos visszautasításnak köszönhetően,  egyre jobban bezártam, és haragom csak egyre nőtt iránta, majd ahogy cseperedtem, elkezdődtek a viták.

Anyagilag a lehetőségeikhez mérten mindent megvettek nekem és a testvéremnek.

A párkapcsolataim során, rendre olyan férfiak jöttek az életembe, akik nagyon sokat dolgoztak, és amikor hazaérkeztek fáradtak voltak, és nem foglalkoztak velem, viszont anyagilag igyekeztek mindent megadni. Nem erre vágytam, ölelésre, figyelemre, amit szintén nem kaptam, és ennek következményeként veszekedések sora következett, majd szakítások.

Sok-sok év telt el közben és az édesapámmal a kapcsolatom egyre csak romlott, mivel menet közben nyugdíjas lett, és folyamatosan számon kért, hogy merre megyek kivel stb.

Mivel úgy gondoltam, hogy az az igény, amit szeretnék megkapni a kapcsolataimban, természetes és nem sok, egyre jobban nem értettem, hogy miért ismétlek.

Azt sikerült felismernem, hogy ugyanazok a dolgok történnek velem.

Kata rávezetett az összefüggésekre.

Első lépésként megmutatta, hogy az Apu a gondoskodásával mutatta ki a szeretetét.

Képes volt nagyon sokat dolgozni azért, hogy meg tudjanak venni nekünk dolgokat.

Rávilágított, hogy mennyire fontos értékelni a gondoskodást.

Az elemzés során kiderült, hogy az Aput sem ölelték a szülei, csak gondoskodtak róla, viszont neki gyerekkorába sokat kellet dolgoznia, besegíteni a szüleinek a földművelésben.

Képes volt nagyon sokat dolgozni, hogy nekünk ne keljen dolgoznunk gyerekként.

 

Megmutatta

A férfiak akiket hozott az élet, a viselkedésükkel azt akarták megmutatni, hogy mennyire nem tudok értékelni dolgokat, a saját igényeimet szerettem volna megkapni.

Ők sem kaptak ölelést, mint ahogyan az én édesapám sem, így nekem kellett volna megtanítanom őket.

Az igényem jogos volt, csak a megoldáshoz elvezető utat nem csináltam jól, mert veszekedtem, és nem voltam hajlandó mögé nézni a helyzetnek.

Amikor pedig felnőttként számon kért, hogy merre járok, ismét azt mutatta meg számomra, hogy szeret, (ugyan tény rosszul) aggódik értem, mivel nem volt előtte példa hogyan is kell csinálni, tette, úgy ahogy tudta.

Gyerekként nem volt ideje erre figyelni.

 Megértettem,  nekem kell változnom,  meg kell tanulnom helyesen értékelni azon dolgokat, amelyeket megtesznek értem.

Kata segítségével ez sikerült, ma már nagyon sokat változott pozitív irányba az édesapámmal a kapcsolatom.

 

Tibor 45 éves

Bevallanom eleinte kissé szkeptikusan kezeltem a karma dolgot, mindenki mindent

visszakap, illetve  a rendezetlen szülői szálak megjelennek az életünkben. Haha, hagyjanak már ezzel az ostobasággal békén.

Egyszer csak valami kezdett megváltozni körülöttem és elkezdtem figyelni a történéseket.

Volt meglepetés számomra.J Szülőkkel kapcsolatban is.

Most egy olyan sztorit szeretnék megosztani, ami engem is meglepett.

A Hungárián közlekedve megállt mellettem egy autó, igen hangos tam-tam zenével.

Már épp cifrákat kezdtem róla gondolni, amikor hirtelen beugrott, 17 évesen én is igen hangosan

hallgattam a zenét, a szomszédok ugyanazt érezhették, mint most én.

Láss csodát, ahogy végig futott rajtam ez az érzés a sofőr levette a hangot.

Jó ideig egymás mellett mentünk, maradt a csend.

Megértettem, vannak helyzetek amikor csak saját igényeink kielégítése érdekel, hogy esetleg a másik embernek ez jó vagy sem, az már nem jut el a tudatunkig, nem is érdekel bennünket.

Folyamatosan tanulgatom a környezetem útmutatásait, mindenki számára ajánlom, mert nagyon sok pozitív változást, hoz az életünkbe a felismerés.

 

Kinga 23

Nagyon sok negatív dolog történt körülöttem amire nem találtam a válaszokat.

Jártam pszichológusnál, kinezológia oldáson vettem részt, de a körülöttem lévő problémák továbbra sem oldódtak meg.

Reiki tanfolyam kapcsán ismerkedtünk meg. A tanfolyamon az általa használt módszerből kaptam ízelítőt, így úgy döntöttem, visszamegyek tanácsadásra is.

Elemzéseinkből egyet szeretnék megosztani.

Az édesanyámnak betegség miatt le kellett vágni az egyik lábát. A helyzetet nem tudta kezelni, ezért öngyilkosságot követett el. Gyerekként az öngyilkosság tényét, nagyon rosszul éltem meg, haragudtam rá, hogy tehet ilyet egy anya.

Az akkori időszakban kialakult érzéseket (félelem, harag, szorongás), emlékképeket teljesen elfojtottam.

Nagyon szép hajam volt. Elkezdett hullni, sok dolgot kipróbáltam, hogy megállítsam a hajhullást, de semmi nem segített.

Az elemzéseink során szép lassan nagyon sok elfojtott érzés kezdett felszínre jönni.

Megláttam, a párkapcsolataimban ott volt a félelem, elhagynak, ami meg is történt.

Folyamatosan az az érzés volt bennem nem vagyok szerethető.

Ezen elemzés során megértettem, miután levágták a lábát az Anyu hogyan érezte magát.

A hajhullásom megállítását már én is kilátástalanak érzem. Kata rávilágított a bennem lévő érzésekre, rávezetett, a műtét után az Anyu ugyanúgy kilátástalannak érezte a helyzetét.

( Attól félt, az Apu elhagyja, mert már nem egész, így nem szerethető)

Megértettem a kilátástalanság, az elkeseredettség hova vezethet egy ember életébe,

mennyi félelmet képes kelteni bennünk, valaminek az elvesztése, ami számunkra fontos.

Az élet helyzetek, amelyeket meg kellett élnem, megmutatták számomra, hogyan élte meg az Anyu a vele történteket.

A két érzést össze tudtam kapcsolni. Megértettem, meg kell bocsátanom az Anyunak, azt amit tett, mert a viselkedése nem azt jelentette, hogy nem szeretet, hanem képtelen volt kezelni, feldolgozni az őt ért tragédiát.