A szeretetet te tudod életre kelteni, nem lehet kérni, elvárni.

A szeretetnek folyamatosan jelen kell lennie az életünkben. Egy olyan törékeny kincs, amit nagyon megszenvedünk, ha nincs. Azt várjuk, hogy mások úgy szeressenek, ahogyan mi elgondoltuk. Hiába, nem adják úgy meg nekünk, ahogyan mi vágyunk rá. A felállított elvárásainknak köszönhetően egyre csalódottabbak leszünk, hisz rettenetesen akarjuk, a másik ember szeretetét.

Meg kell tanulnunk azon elvárásainkat elengedni, hogy úgy szeressenek, ahogyan mi elgondoltuk. Nem egyszerű feladat, minél inkább ragaszkodunk hozzájuk, annál csalódottak leszünk.

Ahhoz, hogy a szeretet jelen legyen, és nagyon sok örömteli pillanatot adjon, önmagunknak kell ezt állapotot életre keltenünk. Az út, ami elvezet hozzá sokrétű, de megéri megtanulni, hisz rengeteg boldog pillanat lesz a jutalmunk.

A környezetünkben élő emberek mindannyian máshogyan fejezik ki a szeretetüket irántunk. Meg kell tanulnunk érteni és értékelni az általuk adott szeretetet.

Vannak akik

  • a gondoskodásukkal, aggódásukkal
  • ajándékokkal
  • öleléssel, simogatással

Hiába várjuk el, hogy minőségi időt töltsön velünk a másik ember, ha az ő szeretet kifejezése a gondoskodás, vagy az ajándékozás.

„A szeretetet te tudod életre kelteni, nem lehet kérni, elvárni.” Hogyan?

Ahhoz, hogy szeretet kapjunk, meg kell tanulnunk a szeretet adni másoknak elvárások nélkül. Nem egyszerű feladat, (hisz az élet minden területén elvárásokat állítunk fel) de apró lépésekkel megéri gyakorolni. Bőkezűen bánni vele, van belőle bőven, sosem fogy el. Amikor adunk, örömteli boldog pillanatokat szerzünk a másik embernek, amit az élet valamikor, egy másik személy által visszahoz hozzánk.

A mikor és ki hozza vissza nem fontos, az élet tudja, kinek lesz majd ez a feladata.

No Comments Yet.

Leave a comment

*