A nem megfelelő olvasás káoszhoz vezet

Imádtam olvasni, sok könyvet kiolvastam, 2003-ban, amikor útkeresővé váltam, az olvasásra való igényem nullára csökkent.  Környezetemben volt egy nagyon kedves ember, aki támogatott próbált navigálni ezen az úton, amiért én nagyon hálás vagyok neki. Ő nagyon sokat olvasott, előadásokat hallgatott, engem is próbált rávenni, hogy nézzek videókat, olvassak különböző könyveket, melyeket jó szívvel össze is készített nekem. Eleinte elfogadtam a csomagokat, viszont elolvasni nem olvastam.  A nem olvasás megmagyarázása egy idő után egyre kellemetlenebb volt számomra, ezért a későbbiekben minden felajánlását visszautasítottam. Tudom, hogy csak jót akart nekem, úgyanúgy mint az Anyukám, a tanulással:)

Akkor azt éreztem, most nem kell olvasnom, ezért az érzésért ma nagyon hálás vagyok.

Mivel nem értette a miértet, folyton ezt mondogatta: Olvass boszorkány, mert az olvasás kell.

Amit nála láttam.

Gyakran találkoztunk, ilyenkor újabb és újabb könyvek kiolvasásáról, videók megtekintéséről számolt be.

A döbbenetet és a zavart az keltette bennem, hogy minden alkalommal mást és mást mondott a spiritualitással kapcsolatos dolgokról, mindig az aktuálisan megnézett videót, vagy elolvasott könyvet tette magáévá.

Csak azt tapasztaltam, hogy egyre nagyobb lett nála a zűrzavar, valahol tudattalanul azt éreztem, ennek nem így kellene lennie.

Továbbra sem olvastam, nem néztem az interneten videókat, nem hallgattam előadásokat. Elég zavart okoztak bennem a tanfolyamon tanultak. Erről írok egy másik bejegyzést.

Szerettem őt  mint embert,  hálás voltam minden támogatásáért, de egy idő után már nem tudtam mit kezdeni azzal a zavarodottsággal, amit  neki ez az egész okozott.

Ezen írásommal, nem azt szeretném kifejezni, hogy ne olvass, ne nézz videókat, ne halgass előadásokat. Az üzenetem lényege az, hogy amit elolvastál, megnéztél, hallottál hagyd, hogy ülepedjen. Minden ember a saját szemüvegén keresztül lát és értelmez dolgokat.

Kezd el figyelni, a világ az élet tényleg úgy működik, ahogyan leírták vagy elmondták?

Hagyd a kapott információkat ülepedni, érni. Az érzéseid egyértelműen jelezni fogják, hogy mi az, amire neked szükséged van és előrébb fog vinni.

Ha szeretsz olvasni, vegyesen olvass, ne csak spiritualitásról szóló könyveket. A kötelező olvasmányokat elővéve, felnőtt fejjel nagyon sokat adnak és érthetőbbek számunkra.

A videók mellett nézz filmeket, mind-mind mutatnak valamit számodra.

(Piros Katalin)

 

No Comments Yet.

Leave a comment

*