Ne mondj NEMET, fájni fog, amikor neked is NEMET fognak mondani

Nem látjuk helyesen önmagunkat, élethelyzeteket hogyan reagálunk le. Gondolunk önmagunkról valamit, de ez a gondolat mennyire állja meg a helyét, mennyire nem, azt a körülöttünk lévő emberek viselkedése tükörben mutatja meg nekünk.

 

Valakinek nemet mondasz, mert úgy érzed, kihasznál. Tényleg kihasznál, vagy te is viselkedtél már úgy másokkal, melyben a másik ember azt érezhette, hogy kihasználod?

Vajon felteszed-e magadnak ezt a kérdést: Tettem én ilyet mással vagy másokkal?

A nemet mondásodnak az lesz a következménye, hogy amikor neked lesz majd szükséged segítségre, az a személy fog neked nemet mondani, akiről álmodban nem gondoltad volna, hogy cserben hagy, és nemet mond.

Mégis megteszi.

Csalódott leszel, fájni fog a visszautasítás.

Hibáztathatod, mutogathatsz rá, a hiba nem nála van. Amiért ezt meg kellett veled csinálnia, mert te is nemet mondtál már korábban valakinek.

Aki szintén csalódott volt és fájt neki is a Te visszautasításod.

Hiába keresel magyarázatot, kibúvót, hogy miért is tetted, a nemet mondásoddal fájdalmat és csalódást okoztál, amit neked is meg kell tapasztalnod.

Mondhatsz nemet, semmi gond nincs vele, csak amikor neked mondanak nemet, méltósággal, mutogatás, mások hibáztatása nélkül tud elfogadni.   (Piros Katalin)

 

No Comments Yet.

Leave a comment

*