Miért élhetnek vissza az általad megosztott bizalmas információkkal?

Magunkon ítélkezni sokkal nehezebb, mint máson.  Ha sikerül helyesen ítélkezned saját magad fölött, az annak a jele, hogy valóban bölcs vagy. „Antoine de Saint-Exupery”

A fenti mondatok a következő beszélgetést indították el:

Judit Schafranek-Lugosi Ez kétélű dolog. Skorpió szülöttként sajátom az, hogy a hibáimat jól látom, felismerem, de rájöttem, ezt másokkal megosztani nem érdemes, csak olyanokkal, akik nálam bölcsebbek, mert ők nem élnek vissza vele. 🙂

Tetszik · Válasz · 1 · 15 órája

Katalin Piros  1 lehetőség : Ilyen esetben megkeresem én éltem-e vissza olyan dologgal, amit mások megosztottak velem. 🙂

Tetszik · Válasz · 1 · 14 órája

Judit Schafranek-Lugosi És ha nincs olyan, mert különös hangsúlyt fektetek arra, hogy ne tegyek ilyet, mert tudom, hogy nekem is rosszul esik, ha visszaélnek a bizalmammal? Az lehet, hogy szívesen elmondanám, de nem teszem meg -nem azért mert átélem- hanem "csak" betartok egy szabályt? Tehát nem vagyok én olyan jó, csak úgy csinálok, miközben majd megveszek, hogy valakinek továbbadjam. Na ilyenkor elképzelhető hogy a sors odanyomja az orromba?

Katalin Piros Jó reggelt 🙂 Az, hogy most különös hangsúlyt fektettünk arra, hogy ne tegyünk ilyet, az nem jelenti azt, hogy korábban évekkel ezelőtt (nem előző élet) nem tettünk ilyet, csak már elfelejtettük.

Tetszik · Válasz · 19 perce

Katalin Piros Judit Schafranek-Lugosi Van egy második lehetőség is 🙂 leírok egy sztorit blogba, megosztom a linkjét. 🙂

Tetszik · Válasz · 14 perce

A második lehetőség.

1975.-től
14 évesen megismerkedtem egy fiúval. Természetesen elmeséltem otthon. Ő nagyon figyelmes volt, mielőtt elmentünk volna valahova, megkérdezte a szüleimet, hogy elengednek-e vele. Ez nagyon tetszett az Anyukámnak.

Majd rövid időn belül, találtam egy kifogást, és nem szerettem volna vele tovább járni. Így elküldtem. Az Anyu hosszú időn keresztül igyekezett meggyőzni, hogy béküljek ki vele. Mindig őt hozta fel példának. Ebből rengeteg vita, veszekedés kerekedett közöttünk, mert minél inkább mondta, bennem annál nagyobb lett az ellenállás. Úgy éreztem visszaélt a bizalmammal, ezért a későbbiekben nem mondtam el neki semmit. L Bizalmatlan lettem vele szemben.

2005-től
A fent leírt viselkedésemnek az én életemben az lett a következménye, hogy nekem sem mondtak el sok dolgot, pedig fontosak lettek volna (és ezt nem a családomtól kaptam vissza). Bizalmatlanok voltak velem szemben.

Mit tapasztaltam meg? Milyen érzés az, amikor szeretnél tudni a másikról dolgokat, de ő nem osztja meg veled. Nagyon rosszul éltem meg. Anyu pont olyan rosszul élte meg, mint én.

Mi volt az Anyu hibája.
Mondhatnánk azt, hogy bele szólt az életembe és magának köszönheti, hogy úgy alakult az a helyzet. (Ítélkeznék felette)

De NEM:
Volt egy fiú, aki aranyos, kedves, lovagias volt, (mindem túlzás nélkül). Ő benne látta meg azt a férfit, aki valóban szeretni, tisztelni fog engem. Minden Anya ilyen férjet kíván a gyermekének. Akkor nem értettem, ennek az egésznek az üzenetét.

Ma már igen, ezzel is igyekezett kifejezni, hogy mennyire szeret, és a legjobbat akarja nekem.

Tehát megkeresni azt, hogy hol volt olyan élethelyzet, ahol azt érezted visszaéltek a bizalmaddal. A megélt helyzeteid, emberek viselkedése generálják benned azt az érzést, amelyet helyére kellene tenni.

No Comments Yet.

Leave a comment

*