Kérdések és válaszok a karma létezésével kapcsolatban

Tegnap este kaptam a következő kérdéseket, melyek úgy gondolom, hogy nagyon sok embert érintenek.

Szép estét!

Szerinted ki lehet keveredni valahogy a karma hatása alól?

Igen ki lehet keveredni, amikor  az élet úgy gondolja, hogy eléggé megszenvedtem azt, amit okoztam. Irányítani nem lehet, érteni igen, ami  nagy segítség az ember számára.

Azaz...ha minden a karmán múlik, akkor gondolom, hogy régóta rájöttek már, hogy hogyan lehet pozitivizálni ezt nem?

Rá kellett volna jönniük, hisz a karma egyszerűen csak FELELŐSSÉG FELVÁLLALÁSRA TANÍT. De nem így tanítják. Vajon miért?

Vagy nem ilyen egyszerű?

Mint írtam irányítani, befolyásolni nem lehet, megtanulni érteni igen, azon a szinten, ahogy a sorsunk engedi.

Természetesen a kikeveredést a negatív karma alól gondoltam... Létezik egyáltalán ilyen?, hogy pozitív vagy negatív karma?

Cselekedeteink vannak (ez a karma), melyekkel érzéseket keltünk a másik emberben. Az általunk okozott érzéseket, kell megtapasztalnunk. Ezek lehetnek pozitívak és negatívak.

Mi van ha azon múlik csak az egész, amit gondolunk és érzünk és karma nem is létezik, csak ez legfeljebb egy ugyan olyan kitalált valami, mint az egyházak...azaz a hatalom megtartása érdekében jött létre, hogy irányíthatóbbak legyenek a gyenge, vagy gyengébb emberek? Vagy talán minden ember?

Milyen jogon ítélkezünk? Az élet igazságos. A karma itt jön képbe, lehet kiegyenlítődésnek hívni.

Ha valakit megbántok, nekem is meg kell tapasztalnom, hogy milyen érzést keltettem a másik emberben. Nem látjuk önmagunkat, hogyan viselkedünk, gondoljuk, hogy milyen jó fejek vagyunk, de ez nem állja meg a helyét, mert azt mi gondoljuk magunkról.

Ha a viselkedésünkkel okozott érzést nem tapasztaljuk meg, akkor hol van az élet igazságossága?

Remélem, hogy sikerült egy pár olyan kérdést megfogalmaznom, amire érdemleges választ kaphatok tőled... Néha hiszek benne...néha meg azt érzem, hogy ennek a karmának semmi jelentőssége, mert minden csak rajtunk múlik...

A sok olvasás káoszhoz vezet. Pár embernek megváltozott az élete, ők azt mondják, hogy te irányítod, az lesz amit te akarsz stb. Ez nem így működik, ha így lenne akkor mindenkinek boldognak, sikeresnek és gazdagnak kellene lennie! 

Tudod nekik miért sikerült? Mert benne volt a sorsukban! Nem rajtuk múlott!

És igen, lehet, hogy ez egy felerősödött egóra vall...de azt pl tőled vélem tudni, hogy az egó a túléléshez kell...

Az egosita gondolkodással van a gond, nem az ego-val. Amiben azt gondolják az emberek, hogy Isten felett állóak lehetnek.

Szóval igazából minél többet tudok meg, annál több kérdés fogalmazódik meg bennem és nem azért, mert szkeptikus vagyok...

Jézus is mondott pl egy olyat, hogy: "Bízzatok! Én legyőztem a világot..."

Tényleg így mondta? Tényleg úgy értette, ahogyan te érted? Jézus, aki a karma működését tanította az embereknek, tényleg egoista gondolkodásra tanította volna az embereket? Számomra ez az útmutatás azt tanítja, hogy legyőzte a világ téves tanításait, és visszatalált a hithez, Istenhez.

Remélem, hogy így már érthetőbb vagyok...

Remélem a kérdéseidre sikerült kielégítő választ adnom.

 

No Comments Yet.

Leave a comment

*