Fogadjanak el olyannak, amilyen vagyok

Ez a mondat a totális káoszhoz vezet. Felmerült ez valaha valakiben?

Számtalanszor lehet ezzel a mondattal találkozni az interneten, tele van elvárással. Ha megtanulja ezt mondatot és használni akarja, olyan, mintha fordítva ülné meg a lovat. Előbb utóbb le fog esni és az fájni fog.

Az ősi tanítás ezt tanítja nekünk.

Azt tégy másokkal, amit szeretnél, hogy veled tegyenek. Ha azt szeretném, hogy elfogadjanak, akkor nekem kell első lépésként megtanulni elfogadni az embereket.

Példa:

  1. Ember

Elvárja, hogy mások, fogadják el őt, olyannak amilyen

  1. Ember

Elvárja, hogy mások, fogadják el őt,  olyannak amilyen

  1. Ember

Elvárja, hogy mások, fogadják el őt, olyannak amilyen.

A felsorolást lehetne a végtelenségig folytatni......

A fenti mondat tanítása által minden ember jogosan várja el a másik embertől, hogy őt fogadja el olyannak amilyen, de vagyunk közel 10 millióan.

Mindenki azt akarja, hogy őt fogadják el, igen ám, de ki fog kit elfogadni, amikor minden embernek ugyanaz az igénye a másik emberrel szemben?!

A másiknak nincs joga ugyanazt elvárni, csak nekem? Dehogynem, ugyanolyan joga van!

Ez a mondat a totális káoszhoz vezet. Felmerült ez valaha valakiben? Végtelenül boldog leszek, ha olvasok ilyen hozzászólást.

Mivel nagyon sok helyen olvassa, hallja, ezt a mondatot, egy idő után megtanulja, majd ez lesz a szent meggyőződése, és ragaszkodni fog hozzá. Aminek az lesz a negatív következménye, hogy rengeteg csalódás fogja érni. A többiek csak úgy fognak Önnel viselkedni, ahogy Ön viselkedik másokkal.

Ha Ön elvár, akkor a többiek is el fognak várni Öntől. Körfogásba kerül.

Az elmúlt évek alatt  önmagammal való szembesüléseim által, semmi pénzért nem használnám már ezt a mondatot. Nem várom el, hogy elfogadjanak engem, hisz nem látom helyesen saját viselkedésemet. Megtanultam elfogadni az embereket.

A velem szembeni viselkedésüket hasznosítom önmagam és családom megismerésére, hálás vagyok nekik.
( Piros Katalin)

No Comments Yet.

Leave a comment

*