A betegségnek is értelme, üzenete van

Gyönyörű napsütéses nyári nap, amikor az ember pihenésre, kikapcsolódásra vágyik a város zajos forgatagától messze. A hely a béke a szeretet és a nyugalom szigete.

Két hölgy ül a padokon, nem ismerik egymást, halkan imádkoznak.

Z. mellkasából hangos sóhajok szakadnak fel, eltakarja a szemét.

S :  csendben figyel, rá-rá pillant Z-re, majd a sokadik hangos sóhaj után, megszólítja Z-t.

- Néha jó egy kicsit idegen emberrel beszélgetni, akit nem ismerünk, szeretne?

Z: igennel válaszol.

Elmondja beteg, és nagyon fél. Szemeit elborítja a könny, igyekszik tartani magát.

Tisztában vele, megértette, a betegségének lelki okai vannak, de nem tudja, hogyan kezdjen neki a feldolgozásának, a betegsége elfogadásának, annak a hitnek a megszerzésének ami a gyógyuláshoz vezeti Őt.

2013.09. 15.

Visszaolvasva ezt a bejegyzést, az évek alatt megszerzett megtapasztalások által, így javítom ki. Az eredetit nem törlöm,  felvállalom, volt idő amikor én is elfogadtam, és így tanítottam. A helytelen tanításomat, most hozza vissza az élet számomra.

A hölgy betegségének oka volt, valamire megakarta őt tanítani. Nem tudta, hogyan kezdjen neki, az ok megtalálásának, feldolgozásának, a betegsége elfogadásának. A hit megszerzése még nem biztos, hogy gyógyuláshoz vezeti. Férjem halála

A lélek nyelve a betegség, így próbálja meg felhívni a figyelmedet arra, nem jó úton jársz, változtatni kellene az életeden.

Megértettem nincs jó és rossz út. Út van, amelyen mennünk kell. Betegséget nem azért kap az ember mert rossz úton jár. Azért kap, mert van az életében egy rendezetlen érzelmi lenyomat, amit a betegséggel egyenlít ki.  (Piros Katalin)

No Comments Yet.

Leave a comment

*