Bach virág

bachKerestem egy olyan kezelési gyógymódot ami kifejezetten a lélekre hat.

Így találkoztam az Original Bach-virág esszenciákkal, amit  fantasztikusan lehet alkalmazni, segítenek a lelki fejlődésünkben, de a tökéletes változáshoz kellünk mi magunk

Dr. Edward Bach (1886-1936) angol orvos, bakteriológus, homeopata volt. Holisztikus, az embert egészében szemlélő filozófiája éppoly tiszta és egyszerű, mint gyógyító módszere, a virágterápia. Bach szellemi rokonságot érzett Hippokratésszal, Paracelsusszal, és a homeopátia megteremtőjével, Samuel Hahnemann-nal. Osztotta nézeteiket, mely szerint nincsenek betegségek, csak beteg emberek.

Dr. Edward Bach angol orvos az 1930-as években dolgozta ki a 38 növényből Bach-virágirág terápiát.

Alapelve  volt az egyszerűség.

Észrevette, hogy bizonyos rezgésű növények megfelelnek az adott lelki problémáknak, mivel életszemlélete alapján a :

" Betegség nem kegyetlneség, nem is büntetés, hanem egyfajta korrekció. A lélek eszköze, amellyel rámutat hibáinkra, hogy visszatartson a nagyobb tévedések elkövetésétől, megakadályozza, hogy további kárt okozzunk, és visszavezessen az igazság és a fény útjára, amelyekről soha nem kellett volna letérnünk."

 

" Gyógyítsd Tenmagad " - " Ismerd meg Önmagad "

Lefordítva mit is jelent ez a mondat:

Nem elég, ha csak becsöpögtetjük magunknak a megfelelő Bach virág keveréket, legyen meg        bennünk az az elhatározás is, hogy megakarunk gyógyulni!